Menu

Atelier / pool house

Een atelier voor het creëren van kunst in een groene omgeving met zicht op de polder en de nieuw aan te leggen fraaie tuin (waarvoor we Buro Buitenom ingeschakeld hebben). Een pool house voor het verblijven aan de te realiseren zwemvijver in het hart van de tuin. Deze 2 functies worden gecombineerd in dit organische bouwwerk. Vanuit de woning is het object visueel onderdeel van de tuin doordat de beplanting glooiend over het gebouw doorloopt. Aan de achterzijde zorgt een uitsnede in het groene glooiende dak voor een fantastisch uitzicht over het polderlandschap. Dit levert een inspirerend beeld in het atelier op. De andere gevels bestaand uit Ipé houten delen voorzien van grote glaspartijen die het interieur van veel daglicht voorzien. De harmonica vouwwand in het pool house gedeelte zorgt ervoor dat er op warme dagen een grote verbinding met het terras en zwembad ontstaat. De shutters ter plaatse van het atelier, deels verschuifbaar, zorgen ervoor dat er geen direct zonlicht in het atelier hoeft te schijnen. Gelamineerde gebogen liggers vormen de hoofdconstructie. Deze heldere structuur zal in het zicht blijven, evenals de houten dakbeschotdelen. De houten vlonder zorgt voor de verbinding tussen atelier / pool house en de zwemvijver. Een oase van rust, ontspanning en inspiratie..

Deel dit project via:
Sluiten