Menu

Winnaar stadsherstelprijs 2020 - Langedijk 1 Gorinchem

De Langendijk 1 in Gorinchem heeft de publieksprijs van de stadsherstelprijs in Gorinchem gewonnen. Hoera! Wij hebben een ontwerp voor dit pand mogen maken en zijn blij dat we met ons ontwerp het historische karakter van Gorinchem hebben kunnen behouden. Vóór de verbouwing zat de Prenatal op deze plek en het uitgangspunt was om het pand weer op te knappen in de historische stijl.

Jeroen Vinckers, voorzitter van Stichting Stadsherstel Gorinchem reikte de prijzen uit: ,,Beide panden zijn een prachtig voorbeeld hoe het historische karakter van het pand door het herstel weer in volle glorie is teruggebracht.”(Winnaars stadsherstelprijs Gorinchem 2020 bekend, 2021)

Uit oude archieftekeningen kregen we het vermoeden dat de gevelbeplating van de Prénatal was aangebracht over de oorspronkelijke gevel. We hebben de opdrachtgever gevraagd een stuk van de beplating van de Prénatal te verwijderen en ons vermoeden werd bevestigd, een pareltje kwam tevoorschijn...de oorspronkelijke gevel! De opdrachtgever was het er mee eens dat we deze mooie gevel terug moesten brengen en zo hebben we geprobeerd de gevel weer op te knappen naar de oospronkelijke staat.

Op dit moment maakt de Vitaminekantine (Broodjeszaak), gebruik van dit mooie pand. De gevel komt helemaal tot zijn recht bij de stijl van deze zaak. We zijn blij dat dit ontwerp heeft kunnen bijdragen aan de historie van de stad en dat het publiek op ons gestemd heeft. Bedankt allemaal!

Deel dit project via:
Sluiten