Menu

Transformatie Langendijk 1 Gorinchem

Voor het pand aan de Langendijk 1 in Gorinchem (voorheen de Prénatal) hebben we een plan voor de herbestemming en renovatie gemaakt. Naast het creëren van extra wooneenheden op de verdiepingen en de nieuwe functie op de begane grond is het pand grondig gerenoveerd en de plint in ere hersteld.

Op de foto hieronder ziet u de oude toestand van het pand:

Na inzage in het archief ontstond het vermoeden dat de oorspronkelijke gevel nog achter de gevelbeplating van de Prénatal kon zitten. Zodoende hebben we de opdrachtgever gevraagd een deel van de gevelbeplating weg te halen om te kijken of hier inderdaad de oorspronkelijke gevel nog achter zat. Op de foto's hieronder ziet u dat ons vermoeden werd bevestigd:

Samen met de opdrachtgever hebben we besloten om deze prachtige oude gevel op te knappen om zo het pand in ere te herstellen. Inmiddels is het pand gerenoveerd en is het weer onderdeel van de historische binnenstad van Gorinchem.

Dit pand heeft de stadsherstelprijs publieksprijs van Gorinchem gewonnen.

Op de foto hieronder ziet u de nieuwe situatie van het pand (bron: Facebook, De Vitamine Kantine):

2444931 289_1735529089975576_4437813027986166348_n
Deel dit project via:
Sluiten