Onze diensten

New Ton kan de expertise en ervaring bieden die nodig is om uw project tot een succes te maken. Hieronder ziet u een greep uit de diensten die wij aanbieden. Staat de dienst die u nodig hebt er niet tussen, maar heeft het wel te maken met teken- of advieswerkzaamheden, neem dan contact met ons op!

IMG_0534

Nieuwe woning

Fijn wonen is een optelsom van sfeer en beleving, en dat is voor ieder mens anders. Daarom leven wij ons in om uw wens te vertalen een geweldig ontwerp voor uw huis. We s...

Lees verder

Utiliteit

Een bedrijfshal of kantoor moet maximaal ten dienste staan van haar gebruikers en tegelijk een ‘thuis’ vormen voor uw bedrijf. Functionaliteit, uitstraling en duurzaamhei...

Lees verder

Duurzaamheid

Wilt u een object ontwikkelen en tegelijk aan het milieu denken? In ons ontwerp kunnen we veel duurzame materialen toepassen zoals hout en natuursteen. Ook kunnen we uw o...

Lees verder

Herbestemming

Veel kantoren, fabrieksgebouwen en Rijksmonumenten staan leeg. Leegstaande gebouwen raken in verval en hebben een negatieve invloed op hun (directe) omgeving. Daarnaast i...

Lees verder

(Rijks)monumenten

De laatste jaren hebben we onze expertise rondom herbestemmingen flink uitgebreid. Zo werken we steeds vaker aan de herbestemming van leegstaande (Rijks)monumenten. Neder...

Lees verder

CPO

Wilt u samen met uw buren, vrienden of familie nieuwe woningen realiseren? Dan is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) wat voor u. Samen met uw buren, vrienden...

Lees verder

Om uw project te realiseren zetten wij al onze creativiteit, kennis en ervaring in!

Stappenplan

office-g5a2a921f6_1280

1. Intakegesprek

Het proces begint met een vrijblijvend persoonlijk gesprek over uw dromen, eisen en wensen. U kunt bij ons alles kwijt over de ideeën rondom uw uitbreiding, renovatie of nieuwbouw. Daarnaast kunnen we u inspireren door een impressie te geven van reeds gerealiseerde projecten.

_DSF2708-bewerkt

2. Schetsontwerp

Op basis van uw wensen en uw budget maken wij een eerste ontwerp. In een vervolggesprek zullen wij dit ontwerp aan u presenteren en de vervolgstappen met u bespreken. Dit ontwerp zal een zo goed mogelijke vertaling zijn van de eerder genoemde eisen én wensen.

_DSF2710

3. Definitief ontwerp

Nadat we het schetsontwerp tot in detail hebben besproken gaan wij het schetsontwerp uitwerken qua materialisatie, bouwmethodiek en eventuele gewenste wijzigingen van het schetsontwerp. Hierbij wordt (verder) rekening gehouden met de bouwregels. Deze fase resulteert in een definitief ontwerp.

pexels-andrea-piacquadio-3760067

4. Omgevingsvergunning

Nadat u het definitief ontwerp heeft goedgekeurd zetten wij de aanvraag van de omgevingsvergunning in gang. Hierbij werken we de tekeningen verder uit, maken we de bouwbesluitberekeningen en schakelen we een constructeur in voor het maken van de constructieberekeningen. Wij kunnen de constructietekeningen dan maken. Soms zijn er nog verschillende onderzoeken (akoestisch, archeologisch en ecologisch) vereist voordat de vergunning kan worden verleend. Uiteraard hoeft u dat niet zelf te regelen. Wij zullen de onderzoeken coördineren en laten uitvoeren door onze partners om vervolgens alle vereiste stukken aan te leveren bij de gemeente.

ondertekenen overeenkomst

5. Aanneemovereenkomst tekenen

Nadat we een complete tekeningenset, een technische omschrijving en de constructieve uitgangspunten van het bouwplan gereed hebben gemaakt kunnen we bij meerdere aannemers een offerte aanvragen. We adviseren u, op basis van onze ervaring en een beoordeling van de inschrijfbegroting, met welke aannemer u het beste de aanneemovereenkomst kunt afsluiten. Maar het kan ook fijner voelen/zijn om direct met een aannemer in zee te gaan en samen op te trekken om tot een efficiënt resultaat te komen. De expertise van de aannemer kan dan vroegtijdig ingeschakeld worden, een zogeheten bouwteam.

overleg

6. Werkvoorbereidingsfase

Als de aannemer zijn werkvoorbereiding in gang zet leveren wij alle werktekeningen die hij/zij nodig heeft. Dit kan sterk uiteenlopen door de omvang van het project en/of de wensen van de aannemer. Samen met u bespreken we de laatste details en nemen we de bouwplanning door.

afbeelding mts-banen

7. Bouwbegeleiding

Ook tijdens de bouw blijven wij voor u klaarstaan. Eventuele problemen die zich voordoen lossen we samen met de aannemer op. Ook controleren we of alles conform tekeningen en volgens uw wensen verloopt.

Achtergevel 3

8. Oplevering

Het mooiste moment in het hele proces is aangebroken. We zorgen ervoor dat de aannemer eventuele gebreken snel verwerkt zodat u zo snel mogelijk kunt genieten van uw pand. Heeft u ook al zoveel zin om uw eigen huis of bedrijfspand te bouwen? Wij kunnen niet wachten om uw woon-/werkdroom waar te maken en u te zien genieten in uw nieuwe ‘thuis’. Neem hieronder vrijblijvend contact op.